HOME

COVID MAATREGELEN

Nationaal Park Chalets volgt de ontwikkeling van de Covid-19 situatie op de voet. Onze hoogste prioriteit is de gezondheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers. Naast het implementeren van nieuwe hygiëne- en veiligheidsmaatregelen, hebben we specifieke protocollen ontwikkeld in strikte overeenstemming met de richtlijnen van de rijksoverheid om uw verblijf bij ons zowel aangenaam als veilig te maken.

 

Uiteraard helpen wij u graag bij het plannen van een test in Neukirchen am Grv. Om uw resultaten op tijd te ontvangen, vragen wij u voldoende tijd voor uw vertrekdatum uit te trekken. Voor meer informatie, aarzel niet om ons vooraf te bellen.

 

Wij danken u voor uw begrip en wensen u een prettig verblijf.

 

Let ook op de actuele informatie van de Oostenrijkse Overheid over het onderwerp Covid-19.

 

Actuele informatie vindt u ook op het live-blog van ChaletsPlus: https://www.chaletsplus.com/nl/info/corona-liveblog-1006.html

 

 

GEACTUALISEERD OP:  14 - 12 - 2021

 

De algemene lockdown die op 22 november van kracht is geworden, wordt beeindigd. De coronacijfers dalen, de trend gaat de goede kant op. De federale regering en de deelstaten zijn daarom overeengekomen, met de betrokkenheid van experts, om de algemene lockdown in Oostenrijk te beëindigen onder zorgvuldige veiligheidsmaatregelen - maar alleen voor degenen die zijn gevaccineerd en degenen die zijn hersteld.

 

Er geldt nog wel een algemene uitreisbeperking voor mensen zonder een geldig 2-G-certificaat. Deze mensen mogen hun eigen woonruimte alleen onder bepaalde voorwaarden verlaten (werk, opleiding, aankoop van essentiële goederen, enz.).

 

Personen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van de uitreisbeperkingen en -regels. Voor personen van 12 jaar en ouder is de ninjapas tot het einde van de leerplicht gelijk aan een 2-G-certificaat.

 

Concreet gelden vanaf 17 december de volgende regels:

 

Maskervereiste:

 

In alle afgesloten ruimtes is een FFP2-masker verplicht. Dit geldt ook op de werkplek (tenzij andere geschikte beschermingsmiddelen beschikbaar zijn).

Afstandsverplichting

 

Er is geen voorgeschreven minimumafstand tot mensen uit een ander huishouden. Het wordt echter aanbevolen om mensen buiten het huishouden op een afstand van 2 meter te houden.